måndag 31 januari 2011

Hans Bergström törs säga sanningen

Hans Bergström skriver i DN, Sjunga med änglarna:
"Det är ett faktum att Sverige har misslyckats med att hantera senare års stora utomeuropeiska invandring. Professor Jan Ekberg vid Linnéuniversitetet visar att nu bara hälften av utomeuropeiska invandrare har arbete. Andelen är ännu lägre bland dem som kommit på senare år. Ur detta föds onda spiraler av utanförstående, förutom dryga finansiella kostnader. Sverige må vara ett gästvänligt land vid gränsen, men inte när det gäller att komma in i samhället och på arbetsmarknaden.
Av cirka en miljon personer som beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige sedan 1990 har en (1) procent fått det för att ta ett arbete.
Kombinationen av helt öppna gränser, ett generöst välfärdssystem och en arbetsmarknad med höga ingångslöner och andra spärrar för inträde är katastrofal, såväl socialt som finansiellt. Ledande politiker inom alla ansvarsbärande partier, inte minst socialdemokratin, förstår det. Säkert även en och annan journalist. Men inför offentligheten, när det bränner till, tar den politiska korrektheten över. Ingen får sjunga i disharmoni med änglarna."
Att Hans Bergström, en klok och intelligent man, vågar skriva detta är faktiskt en uppmuntran för folk som mig. Då är jag inte ensam. Kloka män står på min sida. Att säga sanningen gör oss inte till rasister.

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

 1. Svenska politiker och poliser finns på bland de svenskar som samarbetade med Stasi.
  -Men de viktigaste namnen är journalister säger professor Birgitta Almgren efter att hon granskat det hemligstämplade Säpo-materialet.
  Detta uppger idag tidningen Världen idag i en artikel med rubriken ”Många journalister finns i Stasi-arkiven”.
  Regeringsrätten gav under föra året Birgitta Almgren rätten att granska det så kallade Stasi-arkivet. Läs artikel.
  Sverigedemokraterna förbereder nu en interpellation till justitieminister Beatrice Ask om att offentliggöra den så kallade Stasilistan med anledning av de nya uppgifterna.
  Journalistkåren och journalistförbundet borde också fundera på om det inte är dags att tvätta sin egen byk ren från dessa journalister annars riskerar hela journalistkåren att bli nedsmutsade av dessa överlöpare.
  http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/february/stasilistan.html#comment

  SvaraRadera