måndag 13 december 2010

Vi måste respektera oss själva, för att förtjäna andras respekt

Expressens ledarskribenter slår nytt rekord:

"Lördagens attentat var en väckarklocka för dem som förnekar att Sverige har skäl att oroa sig för terrorism.[...] För den sakens skull bör man inte börja lyssna till dem som påstår att islamistisk terror är ett överhängande hot mot vårt samhälle. Den svenska demokratin är stark, till skillnad från det lilla fåtalet våldsbejakande extremisterDe blir verkligt farliga först om de lyckas få oss att hemfalla åt hat och rädsla. Därför måste vi hålla ihop nu." 
De blir verkligt farliga först om de lyckas få oss att hemfalla åt hat och rädsla?
Var de inte farliga redan innan vi började hata dem? Expressen tycks ha svårt med att reda ut vilket som kom först, terrorn eller hatet.
Ska vi kräla i stoftet inför dem som föraktar oss? Om vi inte respekterar oss själva, hur kan vi då tro att de ska respektera oss?

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

4 kommentarer:

  1. SEE NO JIHAD, HEAR NO JIHAD, SPEAK NO JIHAD!!!

    http://www.wnd.com/?pageId=117708

    Defend Sweden
    Defend Europe
    Defend US
    Defend Israel
    Defend the West

    SvaraRadera
  2. Vi är skyldiga att försvara oss, inte bara sitta och hoppas att muslimerna plötsligt blir snälla när vi är snälla mot dom.

    Hårt mot hårt gäller, Sverige är nu i krig, men statsministerna har inte fattat det.

    /UllaBella

    SvaraRadera
  3. Expressen kanske har receptet på hur man blir "ickerädd" när man befinner sig i en samling människor utan att kunna veta vad som finns under alla vinterjackor.

    Jag kan hålla med om att vi inte behöver lyssna till dem som påstår att islamistisk terror är ett överhängande hot mot vårt samhälle. Det är vi nämligen redan helt övertygade om.

    SvaraRadera
  4. UllaBella, Sverige är i krig ja. I Afghanistan. Jag tror att statsministern är fullt medveten om att vi har svensk trupp där. Försvarsministern borde annars informera honom därom.

    Kram Calle

    SvaraRadera