fredag 27 augusti 2010

Vilhelm Mobergs budskap till oss

Låt oss inte glömma vad Vilhelm Moberg sade till oss:
"Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss."
Läs mera på Skadi Forum: "Vilhelm Moberg om Sverige och svenskarna"!
Forever Swedish: Vilhelm Moberg
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Haha, väldigt roligt! :D
    Mobergs mest kända verk handlar om invandrare. Det var nog tur för dem att de inte fanns ett parti som hette "amerikademokraterna" som ville förhindra dem att komma till USA.

    Eller tycker du att det hade varit bättre om Karl-Oskar och Kristina skulle svälta ihjäl i Sverige? Du gillar väl inte "välfärdsturister"?

    Tycker du om Vilhelm Moberg föresten? Håller du också med honom om att Gustav II Adolf och Karl XI var tyranner? I vilket fall – Modigt att du vågar citera en av de främsta svenska antifacistera. Jag är dock osäker på om han skulle hålla med dig politiskt idag…

    SvaraRadera