onsdag 3 februari 2010

Moderskapsföraktets ansikte: Birgitta Ohlsson

 Feministen Birgitta Ohlsson har gett moderskapsföraktet ett ansikte och upphöjt det till en eftersträvansvärd norm. Såhär skriver hon på sin blogg:
"Om inget oförutsett händer skulle jag vara hemma en första dryg månad som föräldraledig (då typ resten av alla andra i allmänhet har den så kallade industrisemestern) och således vara tillbaka i början av augusti. Maken och barnet uppbackat av mor/farföräldrar/vänner skulle i praktiken vara med mig hela tiden under valet. Så att jag skulle missa valrörelsen känns bara som tarvliga spekulationer.[...]Har inte mått illa en enda gång och under december den mest kritiska graviditetsmånaden gjorde jag tre jobbresor utanför Europa; Angola/Sydafrika med biståndsminister Gunilla Carlsson, Bahrein där jag höll i flera föredrag för arabvärldens och Gulfens samlade kvinnliga parlamentariker och i Israel där jag deltog i världens största årliga konferens om antisemitism."
En månad med sitt barn räcker för feministen. Under den mest kritiska graviditetsmånaden åker hon omkring i Afrika och arabvärlden.
Feminister och karriärkvinnor har nu fått som de vill. Nu är det på tiden att hemmaföräldrar räknas som arbetande med barnomsorg och får en lön för sitt arbete.
Eva Sternberg skriver klokt i Expressen: Birgitta Ohlsson borde stanna hemma:
"Birgitta Ohlssons beslut att tacka ja till jobbet som EU-minister är inget annat än tragiskt. Hon är inte bara en farlig förebild. Hon visar också att hon inte har förstått något om sig själv, om livet och vad det innebär att bli förälder.[...] 
Tyvärr fick ett antal överklass- och medelklasskvinnor, inklusive min egen mor, i början av 1900-talet för sig att det som männen gjorde var finare och bättre. Det är våra mödrar och min generation, som ska ta på sig skulden för att Birgitta inte förstår bättre än att hellre arbeta i Bryssel för mänskliga rättigheter än för sitt eget barns rätt till tid med sin mamma.
Folkpartiet går nu in i en tid som liknar Socialdemokraternas under Alva Myrdal. Det är en väg mot borgerlighetens undergång."
 På DN skriver Catia Hultquist en hånfull spya: Eva vill att kvinnor ska "stanna hemma":

"Medalj i mossighet", "medeltida åsikt" och "sunkiga kvinnoförtryck" är vad Catia tycker om oss som kämpar för rättvisa åt hemmaföräldrar. I dagens Sverige får kvinnor ett värde först när de lämnar bort sina barn, vill de vårda dem själva förlorar de allt värde. Det är resultatet av feministernas förakt för allt unikt kvinnligt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

5 kommentarer:

 1. Jag blir banne mig skräckslagen när jag tänker på vad för slags människor som för min och andras talan ute i världen.
  Varför hon ö.h.t. ska ha barn är för mig en gåta. Kanske för att bevisa att hon till och med klarar av det. Om de inte kunde vaska fram en enda annan lämplig kandidat bland fyra partier så är det illa. Skulle det tvunget vara en folkpartist?

  SvaraRadera
 2. Antingen tänker hon på sin karriär som politiker eller också som mamma. Hon har gjort ett felval och nu rättfärdigar hon det genom att försöka få andra att ta efter.

  Hon tänker på sin karriär som politiker istället och borde göra abort eftersom hon inte är en riktig mamma!

  SvaraRadera
 3. Instämmer i vad Eva säger

  SvaraRadera
 4. En av mina vänner blev nyligen pappa. Hans son föddes tre månader för tidigt. Naturen går inte alltid att planera. Hur skulle Birgitta hantera något sådant?

  SvaraRadera
 5. Hennes barn lär iallafall vara oerhört mycket mer allmänbildat än era, att se mycket av världen och umgås med andra barn kan i princip aldrig vara något annat än positivt. Förstå att barn blir i det närmaste socialt handikappade av att gå hemma ända tills de ska börja skolan. Social utveckling och lek med andra barn går hand i hand.

  SvaraRadera