söndag 10 maj 2009

Älska sitt land? Ha ha ha!

Nu har vi fått svart på vitt att fosterlandskärlek är den värsta satiren. Nu är det förakt som är rätt. Förakt för sitt land, sin kultur och sitt folk.

Haraldur har lärt oss detta. Tack, tack Haraldur! I Sydsvenskan kan vi läsa:
"I somras gick Haraldurs stora dröm i uppfyllelse. Han fick hålla tal till Färöarnas ära under Olavsvakan, Färöarnas nationaldag. Inför en jublande folkmassa ropade han saker som ”Fosterlandet är allt!” [...]”Med figuren Haraldur driver jag med precis det slags övernationalistiska personer som finns i Sverigedemokraterna. Det är tragiskt och komiskt att de tog honom på allvar”, säger Sjúrdur Skaale. [...]”Jag träffade en del färingar som var gifta med danskar, och längtade hem. De hade en idealbild av Färöarna, av en ren färöisk kultur. De drömde om ett land som inte fanns.”
Bra, då vet vi det: Att vilja skydda sitt eget land är att drömma om ett land som inte finns!

Sverige finns inte? Jo, Sverige finns fortfarande och vi ska göra vad vi kan för att bevara Sverige svenskt! (OBS! Den sista raden är faktiskt inte satir, om nu någon trodde det.) Idag är det ju omöjligt att skilja det ena från det andra.

Inte kunde väl Per-Albin tro att hans fina ord "Sverige åt svenskarna" en dag skulle ses som ett rasistiskt skämt? Hade han levat idag skulle sossarna ha hånat honom och kallat honom "främlingsfientlig". Han skulle ha lämnat sossarna och blivit Sverigedemokrat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

6 kommentarer:

 1. Ja, att älska sitt land är ju helt SJUUUUUUUUUKT!!!!!

  (det var ironi)

  SvaraRadera
 2. Nej Vmm, det var sarkasm. Lär dig skillnaden, snälla.

  SvaraRadera
 3. Illwill, berätta gärna skillnaden mellan ironi och sarkasm!

  SvaraRadera
 4. Jag kollade på Wikipedias beskrivning av ironi och sarkasm och skillnaden är inte glasklar. Ironi är en form av sarkasm och sarkasm en form av ironi, verkar det som.

  Så jag håller med feminix: Illwill, du kan väl upplysa oss!

  SvaraRadera
 5. Illa det här, men samtidigt är jag inte förvånad.

  Vi lever ju i ett land där journalister och riksdagspolitiker har en sjukdom som kallas för mångkulturell hjärntvättning, men vars syptom drabbar delar av det svenska folket.

  SvaraRadera
 6. Hoppsan, det ska stå symptom.

  SvaraRadera