fredag 10 april 2009

Erixon har rätt om integrationen!

Dick Erixon: "Svenskt självförakt omöjliggör integration"

"Ja, varför ska man lära sig svenska språket? Varför inte tvinga svenskar att lära sig arabiska och mellanösterns seder och bruk? Så att vi kan serva immigranterna på deras egna villkor…

Jag blir förbannad av att höra denna totala kapitulation, detta totala förakt för det svenska. Bara andra kulturer är något värt, men allt svenskt är skit, rasistiskt och värdelöst.

Förstår inte dessa människor att det är detta öppna Sverige-förakt, inte rasism eller främlingsfientlighet, som driver Sverigedemokraterna in i riksdagen?

Bara de som är trygga i sin egen identitet kan visa gästfrihet och öppenhet för nyanlända. De som drivs av självförakt kan det inte.

Svensk kultur, tradition, språk och normer är inte sämre än några andra. De är inte heller bättre än några andra. Men de är våra! Ingen annan kommer att värna och utveckla dem än vi själva. Om alla andra kulturer berikar och är värda sådan omsorg, är naturligtvis också den svenska det."

Det är kanske det bästa jag läst om vårt största problem. Varje ord är sant och värt att lägga på minnet! Javisst, är det Sverige-föraktet som jag är förbannad på - inte på de skötsamma invandrarna! Erixon förstår hur vanligt folk känner. Men politikerna begriper ingenting.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer: