lördag 20 december 2008

Sunt förnuft om könsroller!

Äntligen kan vi få en dos sunt förnuft i könsrollsfrågan! Heder åt denna kvinna: Tanja Bergkvist! Hon skriver i SvD: "Genusvetare förvirrar barnen"
"DAGIS UTAN DOCKOR. Genusvetare hävdar att vanliga lekplatser förstärker könsroller hos barn och kan vara skadliga. Det är en skam för alla sunda feminister när sådana vanvettiga teorier förs fram som sanning och påbud, skriver Tanja Bergkvist, fil dr och mamma till förskolebarn.

Enligt de senaste forskningsrönen från genusvetarhåll kan vanliga lekplatser på förskolor, dess klätterställningar, gungor, sandlådor och cyklar, vara skadliga genom att de förstärker könsroller hos barn. Men skogslek gör barn jämlika. Detta enligt Eva Ärlemalm-Hagsér, doktorand och adjunkt på Mälardalens högskola.

Som förälder undrar man hur genusvetarna tänkt ställa allt till rätta i det samhälle som mänskligheten utvecklat under tusentals år på ett felaktigt sätt innan genusvetarna kom till vår undsättning.

Ska man kanske ta barnen från föräldrarna redan vid födseln och stänga in dem i könsneutrala indoktrineringsanstalter där ingen annan än genusexperterna själva får ha kontakt med barnen?

Förskolor kan ansöka om så kallade genuspengar för att anlita genuspedagoger som kommer med pekpinnar. Något jag själv mött är att alla dockor numera är borttagna och att alla ”hjältesagor” är bannlysta.

Detta motiverade förskolepersonalen med att de vill att ”alla ska se likadana ut”. Två saker är intressanta här.

För det första ska skola och förskola enligt lag bejaka och respektera barns olikheter. I förskolans läroplan (Lpfö 98) står:

'Verksamheten skall syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke om andra utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt... Förskolan skall vara öppen för skilda uppfattningar och uppmuntra att de förs fram. Varje barn skall ges möjlighet att bilda sig egna uppfattningar och göra val utifrån de egna förutsättningarna… Alla föräldrar skall med samma förtroende kunna lämna sina barn till förskolan, förvissade om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller andra åskådningen.'

Det är en skam för alla sunda feminister när sådana vanvettiga teorier förs fram som sanning för att i ett nästa skede omvandlas till allmänna påbud."


En kommentar är värd att citeras:

"Heja!!!

Bort med pseudointellektuell, kvasivetenskaplig skit och statlig radikalfeminism från våra barn! Barnen skall lära sig att var och en av dem är viktig och har rätt att vara den de vill vara.

För att ge ett citat ur alternativets synvinkel:
"Det som är så fantastiskt är likriktningen, att alla ser ut som om de var stöpta ur samma form." - Adolf Hitler

Svempa , 2008-12-20 21:27"


Jag säger bara tusen tack, Tanja Bergkvist!

Här finns andra intressanta synpunkter på genus: Falks funderingar och Indiviuellt sett.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

 1. Det var bra. Dock borde man kanske respektera skribenten och inte citera hela artikeln.. Det finns lagar mot sådant också.

  SvaraRadera
 2. När det gäller opinionsbildning är det väl bra ju fler som kopierar och publicerar, eller hur? Det här handlar ju inte om fildelning. Vi som har åsikter som går emot det politiskt korrekta blir ju bara glada ju fler som läser och sprider våra inlägg och artiklar. Ju mer desto bättre!

  SvaraRadera
 3. Tim har alldeles rätt, det är inte lagligt att citera så som du gör. Sen må syftet vara hur välment som det bara vill. Kanske skall tänka på det?

  SvaraRadera
 4. En tidningsartikel är väl redan offentligt allmängods? Om jag citerar och anger källa, hur är det brottsligt? Jag låtsas ju inte att jag är författaren. Vilken lag bryter jag mot?

  SvaraRadera
 5. Det första du bör tänka på är, att om du endast citerar delar av texten (vilket du gör), måste du tydligt visa det. Detta görs med tre punkter samt en hakparentes.
  Det andra du bör tänka på, och det är ett misstag du ofta gör, är att visa god ton. God ton visar du genom att meddela orginalskribenten att du tänker citera henne/honom. I det här fallet vet jag att du inte gjort det.

  Att hålla god ton är viktigt, speciellt om man bara tänker citera delar av en text. Det kan tex vara så att man som skribent inte vill bli citerad om det inte görs fullt ut, dvs att hela texten citeras. Sen spelar det ingen roll om du dessutom lägger in en länk till hela texten.

  Sen kan man naturligtvis fråga sig vad syftet var att, om du nu länkar till hela texten, ändå väljer att bara citera delar? Men det är klart, alla har vi ju vår dolda agenda och avsikt att vinkla.

  SvaraRadera
 6. Så här menar du [...]? För att visa att man utelämnat ett stycke?
  Menar du att man ska ta reda på skribentens adress och skriva att man vill citera henne och sen vänta på svar? Hur lång tid tar det?
  Citera delar gör jag väl om texten är lång. Länken låter ju intresserade att läsa hela. Bloggare citerar ju varandra hela tiden och tycker det är OK. Blir jag citerad blir jag glad - inte arg! Någon dold agenda handlar det inte om.

  SvaraRadera
 7. Ja precis tre punkter inom hakparentes.

  Sen undrar jag om du är lite dum? Om du googlar på hennes namn, får du upp en mejladress på ca 2 minuter...
  Och ja, helt korrekt bör du avvakta svar.
  Det är ju märkligt att du, som är så snar att kritisera andra för vad de säger och gör, inte ens kan de allra enklaste svenska språkregler.

  När du gör som du gör, dvs slarvar med citat och (framför allt) hänvisar till Youtube när du framför dina åsikter, det är då din trovärdighet sjunker som en sten.

  Att använda sig av Youtube är verkligen att göra det enkelt för sig. Detta forum som är (ö)känt för sina hårt klippta amatörfilmer skall alltid bemötas med stor skepsis.

  Kom igen Monica, börjar du slappa till? Bättre källor än så orkar du väl leta upp?

  SvaraRadera
 8. Jag är kanske dum, jag kan inte alla knep som vissa andra. Men även dumma bör väl få försöka blogga? Vill någon protestera för att jag citerat henne eller honom, så får jag ta det.
  Youtube, de filmer jag hänvisar till visar verkliga händelser, där muslimer själva demonstrerar på gatorna eller framför sina åsikter i någon tv-studio inför journalisters kameror, vad är det för fel i det? Bloggar du på ett bättre sätt?

  SvaraRadera
 9. Heja Tanja Bergkvist!!!

  Äntligen kommer en frälsare och ställer de analfabata genusclownerna mot väggen!

  Roffa åt er så mycket bidrag ni kan nu för snart är er bluff helt avslöjad.

  Länge leve Tanja Bergkvist!

  Gör de nersketna genusvetarclownerna arbetslösa en gång för alla!

  Länge leve Tanja Bergkvist!

  Ni har stulit tillräckligt mycket pengar av arbetarklassen nu, ni får åka och ha könsneutrala fester i Afganistan istället era bluffande clowner!

  Ert nästa uppdrag blir att könsavkoda talibanrörelsen!

  SvaraRadera