fredag 26 december 2008

Ayn Rand för massinvandring?

Hur skulle Ayn Rand försvara den massinvandring som hennes liberala anhängare i Sverige förespråkar? Hon var ju emot altruism. Och är det inte just altruism, det som vi nu gör i Sverige? Vi tar pengar från vård, skola och omsorg och ger till alla möjliga bidrag till de "nya svenskar" som väller in över våra gränser.

Vad vi gör är väl att vi sätter främlingars intressen framför våra egna behov?
Hur försvarar Rands anhängare detta?

Jag ställde en liknade fråga, i en kommentar, till denna bloggare: Jacob Lundberg.
Om Ayn Rand läste jag i Nattväktarens Traktat mot toleransen.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

 1. Blanda inte ihop invandring och bidrag. Bara för att en människa förflyttar sig uppstår inte automatiskt rätt att få bidrag.

  Och bara för att en människa är född på en viss plats uppstår inte heller rätt att få bidrag.

  Ditt tal om "våra" (etniska svenskars) tillgångar är snyltaraktigt.

  Tillgångarna tillhör de som arbetat ihop dem, oavsett om arbetaren heter Muhammed eller Persson. Ett gott dagsverke är ett gott dagsverke.

  Och omvänt: jag har lika lite lust att försörja slapprövar, oavsett om dessa är etniska svenskar eller inte. Bidraget till Svensson och till Muhammed är precis lika illa.

  SvaraRadera
 2. Det var jag som postade om Muhammed och Svensson.

  SvaraRadera
 3. Till Anonym: I Sverige behöver de bara kunna säga "asyl" så får de husrum och bidrag medan de väntar, ibland flera år, på besked. Blir det avslag gömmer de sig och försörjs genom snälla kyrkor och får sedan stanna av s.k. humanitära skäl, vilket bara betyder att de gömt sig tillräckligt länge. Sen ska de lära sig svenska och blir då försörjda. Sen kommer deras 20 närmast anhöriga hit. Vägrar de hälsa på en kvinnlig handläggare eller vägras de jobb pga dålig svenska eller slöja, kan de få 100 000 kr i skadestånd för den svåra kränkningen osv. Detta pengaregn gäller bara den nya adeln - inte svenskar. Skillnaden är väl att Svensson eller Svenssons föräldrar har jobbat tidigare och bidragit till Sverige. Det har inte afrikanerna eller araberna. Men ändå ska de och deras släktingar bli försörjda av oss. Och så räcker inte pengarna till våra gamla och sjuka. Fy säger jag!

  SvaraRadera