onsdag 8 oktober 2008

Svensk lag på brottslingarnas sida

Bloggaren Ron jämför lagen i USA med lagen i Sverige.

Vem ska skyddas???

Här i USA finns Megan's Law, som i första hand ska skydda barn från pedofiler. Det betyder att dömda sexbrottslingar blir registrerade och bild, namn, vad de är dömda för och senaste adressen finns på Internet. Det är alltså en offentlig handling.

Jag har personligen sett att denna lag fungerar, även om givetvis vissa slinker igenom på olika sätt. Däremot så försöker man ju ändå skydda barn, men även andra, från dessa sexbrottslingar här i USA.

I Sverige gör man precis tvärtom. Läste precis hur en taxichaufför som var dömd flera gånger ???? för sexbrott mot både barn och vuxna, samt knivrån, fick anställning som taxichaufför.

Nu helt plötsligt våldtog han sin passagerare.

Samhället, som ska skydda sina medborgare från såna här personer, struntar totalt i sina medborgare i Sverige. Lagen som finns skyddar dessa sexbrottslingar och man vill att de ska ut i samhället igen. Att många av dessa begår nya sexbrott bryr man sig icke om.

I detta fall drev Skolverket ??? på frågan om att denna man skulle få en tjänst som taxichaufför, även om man ville underkänna mannen. Och Värmdö Tekniska Gymnasium gjorde som Skolverket ville.

Men inte nog med detta, staten betalade för allt detta. Eller, jag kanske skulle säga de svenska skattebetalarna.

Så, hur många av de svenska skattebetalarna vill egentligen betala så att sexdömda ska få jobb där de enkelt kan tillfredsställa sina sexuella lustar i en miljö där de träffar potentiella offer???

Det finns ju flera fall, ganska många faktiskt, där pedofiler har fått anställning på dagis och liknande. Allt detta för att dessa sexbrottslingar ska skyddas och slussas ut i samhället, utan att någon ska få reda på detta?????

Det vill säga, ända tills de våldtar någon, eller något ännu värre.

Jag anser det verkligen vara på tiden att samhället skyddar sina oskyldiga medborgare från brottslingar och inte tvärtom. Jag anser också att det inte finns en enda ursäkt för att inte ha Megan's Law i Sverige också, där arbetsgivare kan kolla upp, så att den de anställer, inte är en dömd sexbrottsling. Jag är trött på att läsa i svenska tidningar om arbetsgivare som säger att "hade vi vetat, hade vi aldrig anställt denna person"

Detta är en mycket dålig ursäkt. En lag finns till för att skydda oskyldiga och straffa brottslingar. Då ska man, fan i mig, inte underlätta för dessa brottslingar så att de kan begå nya brott.

Denne man har om och om igen bevisat att han inte klarar av att vara ute i samhället, och den vård som finns hjälper inte. Hur många oskyldiga barn och vuxna ska få lida för att det svenska samhället (i första hand staten) inte gör sin plikt och försöker skydda sina medborgare???

Ron

Skrivet av Ron 2008-09-27 11:05:07.0 | 46 kommentarer

I Sverige står lagen på brottslingarnas sida, skriver någon i en kommentarer. Jag kan bara hålla med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar