torsdag 13 augusti 2009

Naiva islamförsvarare

Det finns otaliga naiva islamförsvarare. Här är ett smakprov hur det kan låta när de argumenterar. (Hämtat från "Hultins tankegång"):

Jag hade påpekat att övervakningen skulle fånga terrorister, inte vanliga Svenssons och att även massinvandringen var ett hot mot demokratin. Erik Hultin (c) svarar:

Men snälla du, var är hotet mot Sverige? Om du tror för en endaste sekund att övervakning av dig, mig och alla andra i Sverige kommer att förhindra ett endaste terrodåd så har du missat hela poängen kring detta övervakningsspektakel.

Du definierar frihet som ett tillstånd där man befinner sig under konstant övervakning. Om vi sen ser till den parallell mellan 11 september och hävandet av den ottomanska belägringen av Wien så undrar jag om du har något belägg för den parallellen. Du bör kanske vara medveten om att många icke-muslimer från övriga Europa innehade många av de högsta ämbetena i det ottomanska riket.

Muslimer finns i hur många varianter som helst, precis som kristna. Att däremot utmåla alla muslimer såsom varande terrorister alt. som delaktiga i en ondskefull komplott mot oss gör att du nog skulle ha kvalat in med lätthet i inkvisitionen.

Msulimer (sett till sin tro) är ingalunda någon minoritet, och just detta faktum svarar direkt mot din infallsvinkel om att de alla kan klassificeras enligt din teori. Jag har ett par vänner som är muslimer och jag gör dessutom affärer med turkar, vilket innebär att jag har förstahandserfarenheter av det hela. Har du?

Enligt ditt sätt att tänka så ska alltså då även alla kristna dömas utifrån diverse sekter och deras agerande. Kanske lite självrannsakan skulle få en lampa att tändas om jag nämner de kristna korstågen där bl.a. kvinnor och barn slaktades och lemlästades i guds namn.

Vill du roa dig med att vara islamofob så får du givetvis vara det, men då föreslår jag vänligt att du gör det i annat forum. I samma ögonblick som jag anser att det du skriver gränsar till hets mot folkgrupp så kommer du tyvärr att tvinga mig till något jag tycker intensivt illa om, censur. Det skulle isåfall vara första gången sen jag började blogga för ca fyra år sen.

Statlig övervakning av oskyldiga medborgare har ingenting i ett fritt demokratiskt samhälle att göra, och det handlar inte om att man ska tvingas bli övervakad bara för att det finns någon missriktad skräck om att någon annan annars kommer att övervaka en. Hur många terrorister tror du att man kommer att fånga genom att övervaka och avlyssna dig, mig eller andra som inte är muslimer.

Om sen Mohamed Omar har Iran som ideal säger inte ett endaste smack om vad andra muslimer tycker.

I övrigt så ser jag hur ditt grova generaliserande tar sig uttryck i din egen tankesmedja. Jag citerar:

Sverige muslimskt – genom barnvagnen – inte stridsvagnen
Befolkningstillskott 2008.
Nyfödda svenska barn 36%.
Invandrare och invandrares barn 64%.

För en som skummar och inte läser kritiskt så kan man lätt tro att ”invandrare och invandrares barn” är synonymt med muslimer. Är det så och kan du isåfall belägga den siffran?

Att du sen på ett löjligt sätt utmålar Muslimer Mot Sharia (förvisso med ett frågetecken efter) som ett skämt är verkligen patetiskt.

Jag måste fråga dig om du är Sverigedemokrat eller något annat? Vad isåfall? Har du någon annan åsikt än en panisk skräck för islam?

skrev den 13 Aug 2009 kl. 01:52 Erik Hultin

Även "farmorgun" har argument:

Sedan jag läst kommentarstråden tar jag mig friheten att citera ett avsnitt ur Anders Carlberg efterord i boken Mohammed – hans liv och hans tro:
”Fram till murens fall var den viktigaste motsättningen i världspolitiken, den som färgade av sig på alla andra motsättningar, den mellan öst och väst – socialism och kapitalism. Numera tycks huvudmotsättningen i världen gå mitt i Islam. Då duger det inte att vi lever på föreställningar och uppfattningar om Islam som ofta grundar sig på kolonialismens nedsättande omdöme om folk i länder som imperierna erövrade. De kristna kolonialisterna kallade Muhammed för den falske profeten, turkhunden – ett uttryck som verkar ha inspirerat konstnären Lars Vilks Muhammed som rondellhund! – - – Den svenska humanistiska kultureliten har nöjt sig med att slå vakt om yttrandefriheten och tycka synd om den förmenta muslimska underklassen. Deras okunnighet om Islam förmår inte avslöja Jyllandspostens angrepp och Lars Vilks förlöjligande av Muhammed som kolonialistisk, rasistisk tradition. Om vi vill gynna den demokratiska, humanistiska delen av Islam, som enligt min mening är i Koranens anda, och bekämpa den s k muslimska extremismen, måste vi också bekämpa vår egen tradition av korstågsextremism. Både Jyllandsposten och Lars Vilks förtjänar förakt men inte våld. Det är en uppfattning jag delar med alla muslimer ja känner. Som kristen har mina studier av Islam ökat min respekt för Koranen och Profeten Muhammed.”

I grunden kommer kristendomen, judendomen och islam ur samma rot – teismen.
farmorgun´s last blog ..Synpunkter från en 30-talist online.My ComLuv ProfileMitt svar:
Jag skulle verkligen önska att farmorgun och Erik Hultin har rätt och jag fel. Men det är tyvärr önsketänkande. Pim Fortuyn mördades för sin islamkritik. Theo van Gogh också. Hirsi Ali, Wilders m.fl. måste leva med ständig livvakt. Varför?

Islamförsvarare säger: I Islam är det absolut förbjudet att mörda oskyldiga. Underförstått är att alla ickemuslimer är skyldiga till otro. I islam är det absolut förbjudet att slå sin fru. Utom vid vissa preciserade tillfällen. Och då inte i ansiktet utan på kroppen där det inte syns. Och bara med en tandborste. (Faktiskt sant)

Muslimen Kurdo Baksi förklarar det fina med islam, sex med 9 åriga flickor är INTE pedofili om det är ett lagligt äktenskap, som profetens lagliga umgänge med flickan Aisha.

Koranen och haditer säger att det värsta brottet är att överge islam - det straffas med döden.

I islam är det absolut förbjudet att avrätta oskulder. Det löser man genom att en fångvaktare gifter sig med oskulden och våldtar henne, sen kan hon stenas lagligt.
Är dessa vidrigheter förenliga med demokrati och humanism?
Och det värsta är att även svenska muslimer försvarar eländet. Koranen är guds ord. De får inte moderniseras av människan. De tröstar sig med att "bara skyldiga" avrättas, plågas och torteras.

En av alla "skyldiga" var den 13 åriga, våldtagna flickan Aisha Ibrahim Duholow, som stenades, torterades, till döds inför en tusenhövdad publik i Somalia.

Följande är så vidrigt att man blir sjuk: Kurdisk flicka stenad till döds i Irak. Hundratals män deltog. En video visar hur hon släpades ut. Naken, blödande och gråtande kämpar Du'a Khalil Aswad för sitt liv i stenregnet. Efter trettio vidriga minuter dör hon och hennes banemän jublar. Polis på plats deltog.

Märk väl att djur som slaktas behandlas bättre. De snittas i halsen. Flickor torteras rent djävuskt, långsamt tills de befrias av döden.

Utan islam skulle dessa vidrigheter inte ske.

Hur kan någon normal människa försvara islam?

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

53 kommentarer:

 1. Ok, för tydlighetens skull så citerar jag mig själv.

  "Jag försvarar, som sagt, ingalunda de islamiska avarter som tveklöst finns."

  Trots detta så är jag alltså en "naiv islamförsvarare". Så läckert.

  Jag antar att det i och med detta är så att Sverigedemokraterna är vidöppna för att skapa ett massivt övervakningssamhälle i syfte att skydda oss alla från muslimerna. Har jag uppfattat dig korrekt?

  SvaraRadera
 2. Vi behöver inget övervakningssamhälle, men vi behöver vakna till lite grann och inse att Sverige tillhör oss svenskar och vi behöver inte anpassa vår kultur och vår lagstiftning efter invandrares behov, de må vara muslimer eller kristna.

  SvaraRadera
 3. Och ändå så är Sverigedemokraterna/Monica redo att bli övervakade av Storebror för att freda sig från muslimer.

  SvaraRadera
 4. Erik Hultin! Åsikterna på min blogg är mina, inte Sverigedemokraternas.

  Kanske finns det nackdelar med övervakningen, men min enkla åsikt är att hotet från brottsligheten och terrorismen är betydligt allvarligare. Vem som helst av oss kan bli nästa brottsoffer. Rånade, misshandlade, våldtagna eller mördade. Jämfört med detta är övervakningen faktiskt en bagatell. Men det är JAG som tycker det! Inte Sd.

  SvaraRadera
 5. Udda.... Ingenstans på bloggen ser jag annat än hintar och ren reklam för Sverigedemokraterna. Det som däremot helt lyser med sin frånvaro är en endaste liten text där det står att åsikterna är dina och att de inte delas av Sverigedemokraterna.

  I övrigt så är det väl bara att konstatera att du lever i vanföreställningen att denna massiva övervakning verkligen kommer att fånga terrorister när utredning efter utredning visar på att den är verkningslös mot just detta. FRA:s verksamhet omfattar dessutom i mycket, mycket liten grad det du hänvisar till, nämligen brottslighet.

  För att då göra klart ett och annat så är du alltså en islamofob sverigedemokrat som inte delar ditt partis åsikt, eller? Då kanske du istället känner en vilja att berätta om vad Sverigedemokraterna tycker i dessa frågor?

  Eftersom du buntar ihop alla muslimer i ett och samma terrorist- och våldsdyrkande paket så är det väl ingen särskild överdrift att tänka sig att du är en smula främlingsfientlig. Eller är det så att du inte är främlingsfientlig om bara alla främlingar skulle vara som du? Jag har nämligen förstått det som att främlingsfientlighet inte är så populärt inom Sverigedemokraterna, men jag kan ju ha fel i det.

  Det intressanta här vore om du redogjorde för detta snarare än att ev. partikamrater kommer stormande till din hjälp. Det är ju trots allt din blogg och det är dig jag frågar.

  SvaraRadera
 6. Erik Hultin!

  Att åsikterna på en blogg är bloggarens egna är väl det troligaste, eller hur? Det mest självklara kan utelämnas, folk förstår oftast ändå. Jag utgår från att mina läsare är normalbegåvade.

  Eftersom det är svårt att fånga terrorister och brottslingar, så ska vi inte skrota de verktyg som står till buds utan hitta effektivare verktyg. Alltså göra övervakningen effektivare, inte skrota den.

  Jag är en gammelsosse, som tycker att Sverige var ett bra land att leva i fram till för 30 år sedan. Jag vill ha starka familjer, värna vår kultur och våra traditioner, mer etik och moral och kristna värderingar, kvinnor ska få vara kvinnor och män ska få vara män, strängare straff för brottslingar, särskilt för återfallsförbrytare, det är mina åsikter.

  När jag kollade på Sd:s hemsida fann jag att deras familjepolitik helt stämde med min och deras kyrkopolitik gjorde mig nästan religiös.

  Om du är nyfiken på Sd:s politik så kolla du med på deras sida!

  Till sist: Tänk på den gyllene regeln, när du blir arg!

  SvaraRadera
 7. Erik Hultin,

  Du verkar närmast fixerad vid Sverigedemokraterna och vem /vilka som ev sympatiserar med dem. Detta föranleder mig anta att du har en seriös släng av PK-sjukan; jag menar finns det något säkrare kort idag än att kritisera SD? "Skenhelig" är också ett ord som passar bra i sammanhanget, "titta på mig vilken reko kille jag är -jag angriper SD (och slår in världens mest vidöppna dörr)".

  För min del anser jag att Vänsterpartiet har betydligt mer att stå till svars för med sina Nordkoreabesök osv. Det är tydligen helt ok att hylla diktaturer så länge man inte är "främlingsfientlig" eller vad? Sverigedemokraterna får fortfarande klä skott för vad några skinnskallar gjorde och sa för 10-15 år sedan (det är fö inte samma parti längre) men att Vänsterpartiet var bästa kompis med Moskva under hela efterkrigstiden och FORTFARANDE kryllar av kommunister, det är inget som läggs dem till last. Dubbelmoralen är skriande. Nu är jag ingen större anhängare av SD, men det är av politiska skäl snarare än den pseudo-religiösa världsåskådning som kommer till uttryck i vänsterns demonisering av partiet i fråga. Själv står jag betydligt närmare ND än Sverigedemokraterna, åtminståne när det gäller frågor som FRA och datalagringsdirektivet, liksom synen på Israel.

  SvaraRadera
 8. Tycker Erik och Farmorgun borde konvertera och flytta till ett musseland typ Iran eller Saudiarabien så kan dom på plats krama så många mussar dom vill och samtidigt ingå i deras älskade ummah medan vi svenskar kan få behålla vårt land och behålla det svenskt dessutom.

  SvaraRadera
 9. Feminix:
  Ofta är det så att åsikterna på en blogg är ens egna och att de inte har med ens arbetsgivare att göra. Det är däremot mer ovanligt att en politikers åsikt inte ligger i linje med partiets åsikt. Detta d.v.s. om nu inte politikern är öppet kritisk mot det egna partiet, men det är en annan sak. Det är vad jag som "normalbegåvad" har noterat efter alla dessa år i bloggosfären.

  Det medges att det kan vara svårt att hitta terrorister. Din lösning på detta är alltså att ta till metoder som medger bl.a. åsiktsregistrering? Metoder som anses som icke-fungerande av utredningar och analytiker i USA och England? Vad anser du då mer att man ska göra för dumheter för att värja sig mot terrorister, och på vilket sätt skiljer sig din åsikt i dessa frågor från Sverigedemokraternas?

  Du må anse dig vara en gammelsosse och närmast förneka/mörka det faktum att du är sverigedemokrat, men det förändrar föga. Du sitter som ledamot i styrelsen för Sverigedemokraterna i Norrköping och du har reklam för SDU här på din blogg. I och med det så blir det närmast pinsamt att se hur du låtsas överraskad över att SD:s politik stämmer överens med dina egna åsikter. Man skulle nästan kunna tro att du skäms över att vara Sverigedemokrat. Är det så?

  I övrigt så är jag inte så särskilt arg. Är du?

  Mogura:
  Japp, jag angriper Sverigedemokraterna. Du vill alltså reducera den möjligheten genom att hävda att jag (och alla med mig som gör samma sak) enbart är politiskt korrekta och skenheliga. Då lär det inte bli mycket debatt alls med/kring Sverigedemokraterna, och det kanske är det bekvämaste för SD. Det faktum att jag väljer att försöka debattera (och ifrågasätta) Sverigedemokraterna innebär ingalunda att jag vill friskriva t.ex. Vänsterpartiet från kritik. Det är nämligen precis som du påpekar så att V har mycket att stå till svars för. Det finns ingen anledning att demonisera SD, men däremot så anser jag att en ordentlig debatt ska till.

  Vad gäller ND så ska jag erkänna att jag inte har koll på var de står i de frågorna, och det gäller tyvärr i mångt och mycket även för SD. Jag har läst/sett för många olika kantringar från partiet och dess företrädare för att i realiteten kunna bedöma var man verkligen står.

  Jag friskriver inte heller mitt eget parti, Centerpartiet, från ansvar i denna fråga. Faktum är att jag både kritiserar och deklarerar helt vidöppet att jag anser att man har gjort totalt fel.

  Min grundläggande åsikt när det gäller övervakningen som stegvis införs är att det är ett rejält hot mot både demokratin, yttrandefriheten, åsiktsfriheten, religionsfriheten o.s.v.

  Robin Shadowes:
  Inte värt att kommentera.

  SvaraRadera
 10. Erik, sitter du på Arlanda än och väntar på flyget till Erbil? LOL

  SvaraRadera
 11. Robin Shadowes:
  Din åsikt kring det hela syns ju rätt tydligt i din blogger-profil och den kan du ju vara sååå stolt över.

  "The goal is to drive back the occupying barbaric apes to whatever rock they crawled out of and of course get rid of their revolting religion from the civilized world. Savvy?"

  Är det muslimerna du syftar på? Jag gissar oavsett ditt svar på att du gärna skulle vilja avskaffa religionsfriheten i Sverige. Stämmer det?

  Får jag fråga dig vilket parti du sympatiserar med?

  SvaraRadera
 12. "Får jag fråga vilket parti du sympatiserar med"? Varför denna nedsättande ton? En centerpartist är inget jag skulle vara stolt över att vara. Med en så jävla korkad partiledare, har jag ingen somhelst respekt för detta parti. Oavsett partifärg så kan jag berätta för dig att som en vanlig knegare, lever jag i verkligheten och vet in i helvete väl hur folk resonerar. Finns ingen jag känner som tycker att vi lever i ett bra land längre. Ge mig en vettig förklaring vad som är bra med denna hejdlösa invandring av främmande kulturer som förmodligen aldrig kommer att hamna i nån form av produktion. Tror du på fullt allvar att folk tycker att ex.vis skolan, vårdomsorgen, rättsväsendet osv. fungerar som det skall? Tror du på fullt allvar att folk inte begriper att alla nedskärningar osv. beror på vansinnespolitik? Folk vill ha förändring av detta vanstyre, då blir en röst på ex.vis SD en markering. Är detta så jävla svårt att förstå för en politiker som sitter på sitt trygga arsel, samt snott åt sig pensionsförmåner och får meningslösa styrelseuppdrag som kompisarna i ankdammen fixar. Då begriper t.om. en idiot att det enklaste en politiker en journalist osv. kan göra, är att följa Bror Duktigagendan och fortsätta leva på lögnen. När jag tänker på alla utsatta svenskar som fått sina liv förstörda pga. sjukdom, arbetslöshet eller offer för det brutala samhällsvåldet, där detta samhälle sviker dom än en gång med översittarfasoner. Ex.vis en arbetslös 35-åring med hus o familj blir tvingad att söka jobb långt åt helvete hemifrån, utan hänsyn till praktiska omständigheter. När sen en oduglig politiker efter att ha klantat till det pga. inkompetens, kan tryggt veckla ut sin stulna fallskärm. Finns inget i detta tjyvamhälle som stör mig mer. Du kan ha det i åtanke innan du börjar läxa upp folk som inte gillar detta pissamhälle. Dessutom växer den skaran dag för dag...Blodsven

  SvaraRadera
 13. Trots nedlåtenheten skall jag anstå mig att svara. Ja, jag vill repatriera alla mussar och ta bort religionsfriheten. Slutligen så röstar jag på Sd som åtminstone är emot massinvandringen och kritiska till islam, något man inte med bästa vilja kan säga centern är. Ni är inte ett bonde- eller miljöparti längre. Ni är ett musseparti som resten av sjusystrarna.

  Som Blodsven påpekade så skall svenskar tvingas flytta långt från hemorten i jakten på jobb medan samma krav inte sätts på lottovinsterna. Gratis vård medan vi får betala skjortan trots att vi redan betalt en gång genom skattsedeln. Nåt smarthue hade räknat ut att SD:are inte reser på semester, förmodligen då för att dom inte har råd. penisonsräddarna däremot har råd att åka på semester - till landet dom flytt från med fara för sitt liv och aldrig mer kunde återvända till. Icke desto mindre går det skytteltrafik mellan Sverige - Irak. Men det kanske Erik bemöter som Hasse Alfredson: Hade jag inte en aaaaaaning om!

  SvaraRadera
 14. Anonym/blodsven:
  För det första så är jag inte nöjd alls med hur integrationspolitiken fungerar idag, oavsett det faktum att jag är centerpartist. Mycket återstår att göra när det gäller dessa frågor. Det är dock en helt annan sak än ta det vägval som leder till främlingsfientlighet och islamofobi.

  För sakens skull så kan jag tala om att jag är fritidspolitiker och att jag för de blygsamma uppdrag jag har i bästa fall har ersättning för utebliven inkomst. I övrigt så driver jag ett företag tillsammans med en kollega. Det är därifrån maten på bordet kommer.

  Den ursprungliga frågan som jag tog upp var vår rätt till personlig integritet, och när jag visade att jag inte är vare sig främlingsfientlig eller islamofob så blev jag istället en "naiv islamförsvarare" och nu har du fört det vidare till nästa nivå där jag plötsligt är en politiker med rätt till fallskärm. Var står du själv i de frågor som detta handlar om, förutom att du är förbaskad? Det du pekar på som du tycker är fel löser sig knappast av att man bygger upp en massiv övervakningsapparat eller av att man polariserar samhället mot andra religioner. Känner du för övrigt igen dessa två saker. Var i historiken kan detta ha skett tidigare? Handlar det om länder som är kända för sin starka demokrati och för sina frihetliga värderingar? Skulle inte tro det.

  Robin Shadowes:
  Min nedlåtenhet var bara en motreaktion på din i de tidigare kommentarerna. Bra att du istället kommer ut ur buskaget så att det går att resonera. Vill du helt avskaffa religionsfriheten resp. vill då återgå till en statskyrka? Dessa två delar hänger nämligen i många stycken samman. Är det några andra grundlagsfästa rättigheter och friheter du vill avskaffa?

  Jag gillar inte tanken på att man ska tvingas flytta långt hemifrån för att få ett jobb, men där har du egentligen två problemområden och tar man dessa var för sig eller gemensamt så landar vi i att du troligen har en annan åsikt än Sverigedemokraterna. Staten kan inte skapa arbetsplatser och rättvist fördela dessa över landet. Det ska staten inte heller göra, men däremot så ska staten skapa förutsättningar för företagen att växa och därmed anställa fler. Det är inte så särskilt enkelt heller när man befinner sig mitt i en världsomspännande ekonomisk kris.

  Ska man ställa ditt resonemang på sin spets så anser du då att staten ska ta ansvar för att du ska ha ett jobb på din hemort, och om man inte lyckas med det så ska man försörja dig?. Jag vet att det kan låta som hårda ord, och då i synnerhet om du själv har drabbats, men det är inte avsikten. En stat som tar på sig både dessa saker är möjligen en renodlat socialistisk stat, och de experimenten (DDR, Sovjet o.s.v.) har som bekant inte gått så bra. Hur tänker sig Sverigedemokraterna lösa detta? Socialism i mer eller mindre extrem variant? Repatriering och avskaffande av religionsfriheten löser vare sig det ena eller det andra.

  SvaraRadera
 15. Ok Erik, har du inga fallskärmar så behöver du inte heller ta åt dig av den kritiken. Varför tjata om främlingfientlighet, när du vet så jävla väl vad jag vill ha sagt. Arbetslösheten växer i princip för varje dag, dessutom kan företagen hyra in ex.vis polacker till halva priset. Ändå svamlar politiker om arbetskraftinvandring. Det kan väl ett dagisbarn räkna ut att det inte stämmer med verkligheten. Att Sverige blir sämre och sämre land att leva i för svenskarna är heller inget du ska ignorera. Jag är född i början på 50-talet, så jag har några decennier att jämföra med. Det värsta som jag ser det är hur kriminaliteten, våldet och otryggheten bara ökar, samt att den i allt för stor del är importerad. Har aldrig hört en rakryggad politiker våga säga det öppet. Är det främlingsfientligt att öppna ögonen och tala klarspråk? Är det konstigt att folk tycker jävligt illa om hur landet vanskötts en längre tid? Som egen företagare måste du väl inse att för många bidragstagare är en belastning för ekonomin. Folk har fått nog, och då är 7-partihelvetet meningslöst att hoppas på något uppvaknande ifrån. Tror du inte folk ser med egna ögon vad som håller på att hända med landet? Du verkar ju iallafall vara en person som tar debatt med folk, vilket du ska heder av. Så ett gott råd: Ge fan i rasist och främlingsfientlighetssvamlet, för det handlar inte om det. Det handlar om att rätta till vansinnet...Blodsven

  SvaraRadera
 16. Anonym/Blodsven:
  Att jag pekar på främlingsfientligheten är helt enkelt för att den på denna blogg och bland kommentarerna är tämligen tydlig.

  Vad gäller arbetskraftinvandring så är det bara att titta på den demografiska utvecklingen. Förvisso så var det nog ingen som räknade med den nuvarande lågkonjunkturen, men den fördröjer bara det behov som vi kommer att ha inom några år. De närmaste åren så kommer alltfler att pensionera sig samtidigt som årskullarna på gymnasiet minskar stadigt. Vi kommer med andra ord snart inte att ha tillräckligt med arbetskraft. Förklara gärna detta för ett dagisbarn så tror jag nog att han/hon förstår.

  Våldet och otryggheten ökar över hela världen, och det löser man inte med att stänga sina gränser. Där behövs det helt andra åtgärder.

  SvaraRadera
 17. Erik! Tror du på fullt allvar att du löser framtida arbetskraftsbrist med folk från ex.vis Somalia samt ökenländerna. Isåfall skulle dessa länder inte se ut som dom gör och alltid sett ut. Eller tror du att på några generationer man har övergett religionen och fått kristna värderingar? Aldrig så länge religionen råder över hela samhället, inkl. politik och rättssystemet. Visst kan vi alla drömma om en bättre värld, men då måste man börja med att se på verkligheten som den är. Varför skulle Sverige lyckas med att bli ett harmoniskt mångkulturellt samhälle där alla andra misslyckats, samt när det historiskt sett alltid talat emot detta? Är det främlingsfientligt att ärligt och uppriktigt hysa oro över landets tillstånd? Man sätter munkavle på politiker, poliser, journalister och myndigheter för att inte kränka någon grupp. Man kan stifta lagar och paragrafer, men man kan aldrig ändra verkligheten. Värsta ynkedom jag vet, är när hycklarna i politiken gör som partiledningen säger utan att ifrågasätta syftet. Smygfilmandet i valstugorna 2002 talar väl sitt tydliga språk vilka jävla hycklare politiker är. Ta det inte personligt, för jag anar att jag talar med en förnuftig människa som bara har lite PK-syndrom att ta tag i....Blodsven

  SvaraRadera
 18. Och nu gör du det omöjligt för mig att undvika detta med främlingsfientlighet och rasfrågan. Ja, jag är faktiskt helt övertygad om att folk från Somalia samt "ökenländerna" kan vara en del av lösningen, likaväl som polacker, tyskar, spanjorer, indier och andra.

  Du väver samman samhället och religionen, vilket jag är absolut motståndare till. Jag vill se ett Sverige som är, om möjligt, ännu mer sekulariserat än idag. Lagar som stiftas ska gälla, och de ska aldrig någonsin vila på en grund bestående av rena "åsiktsfrågor" som t.ex. religiösa. Sen må det vara kristna, muslimska eller hinduiska.

  Vad gäller de problem som uppstår när det gäller t.ex. sharia så är det mycket enkelt. I Sverige gäller svensk lag och de lagarna har "förkörsrätt" gentemot religioner och allt annat. Hedersmord och annat som kan vara religiöst betingat (en avart) omfattas av svensk lagstiftning och är exakt lika fel som alla andra mord.

  Vill däremot en muslim utöva sin religion på ett sätt som inte strider mot den svenska lagen så är det den personens rättighet.

  Skräcken för islam är allmänt överdriven, vilket jag snart ska återkomma till. Islam liksom de allra flesta andra religioner innehåller en hel del som jag själv kan tycka är illa. Därmed så öppnar islam, liksom bl.a. kristendomen, för att avarter ska kunna frodas. Avarter bestående av mer eller mindre vedervärdiga tolkningar av texter. Detta är sådant som extremister baserar sitt agerande på. Man ska däremot ha fullt klart för sig att det finns mängder med muslimer som är precis som dig, mig, din granne och alla andra. D.v.s. de tillämpar sin religion på ett stillsamt och sansat sätt. Det finns även muslimer som har en sund distans till sin religion och som snarare lever efter huvudlinjer i religionen. Vissa muslimer kan man kanske känna igen på att de bär, för sin religion, traditionella klädesplagg.

  Jag kan tycka att det alltid handlar om en svår balansgång i dessa frågor, där jag som liberal inte ska göra ingrepp i andra människors livsåskådning och religion. Detta visar å andra sidan på hur lite religion och politik hör ihop. Stater som Iran där politik och religion är detsamma är givetvis avskräckande exempel. De som å andra sidan har dödats därborta efter "valet" är å andra sidan också muslimer som har valt att klä sig i jeans, t-shirts samt att protestera. Tror du att dessa vanliga muslimer är redo att konvertera till någon annan religion? Eller kan det månne vara så att de har ett annat förhållningssätt till sin religion? Jag tror det senare.

  I övrigt så har du rätt i att det tyvärr finns alltför mycket hyckleri i politiken, och det gäller många områden. Jag har valt att inte hyckla, vilket har gjort att jag kanske inte är pk i mitt eget parti när det gäller frågor som jag brinner för. Det bekymrar mig däremot inte ett skvatt. Jag har mina åsikter och de står jag för oavsett om jag anklagas för att bara försöka vara politiskt korrekt.

  När det gäller religioner så har vi i världen ca 2,1 miljarder kristna och 1,1 miljarder ateister, agnostiker och sekulära. Ovanpå det så kan vi lägga till andra religioner såsom hinduisterna som är närmare 1 miljard. Släng sen in kinesiska traditionella religioner, buddhism och naturreligioner så kan du lägga till ytterligare 1 miljard. Detta är 5,2 miljarder människor som troligen inte vill bli omvända till islam alt. leva i ett samhälle som vilar på regler baserade på avarter inom islam. Jämför den siffran med de 1,5 miljarder muslimer som finns i världen och betänk att i antalet muslimer finns många som ingalunda ägnar sin kraft åt att vara extrema på något vis.

  SvaraRadera
 19. Hej igen Erik! Just nu är jag väldigt svensk, har tagit ett par supar och ska till min bror på kräftskiva strax. Jag vet lika väl som du att folk oavsett ursprung, inte utgör ett problem om man är beredd att anpassa sig. Du nämner att svensk lagstiftning gäller, oavsett om det gäller uråldrigt religionsutövande. Klart som fan att den gör, men vad bryr sig en religiös analfabet om det? Har ex.vis ett flickebarn vanärat hedern är det helt logiskt att ta död på henne inom vissa kulturer. Tror du på fullt allvar att man omvänder detta beteende genom att ge dessa en fristad i Sverige? Tro mig Erik, jag har rest mycket i världen och sett en hel del. Talade senast häromdagen med några irakier, som berättade om oron över deras släkt och vänner som befinner sig mitt i helvetet med bomber och obegripliga attacker. Jag har som sagt inga somhelst peoblem med folk som behöver hjälp och ödmjukt tar emot den. Men att tro att man löser världsproblemen med svensk godhet, gör mig uppriktigt förbannad. Tyvärr är jag tvungen att snabbt avsluta denna dialog men kanske imorrn....Blodsven

  SvaraRadera
 20. Blodsven:
  En invandrare, turist, flykting ska (oavsett om han eller hon är analfabet) följa svensk lagstiftning.

  Jag har inte heller hävdat att svensk godhet är lösningen på några världsproblem. Lösningen är inte heller att smälla igen våra gränser och att börja hetsa mot en religion, lika lite som avskaffandet av religionsfrihet skulle lösa något. Det skulle bara leda till mindre frihet resp. att vi börjar få se vår frihet börjar nedmonteras.

  Jag kommer alldeles snart att njuta av kvällens första öl, och önskar dig en skön kväll.

  SvaraRadera
 21. Ah, jag ser nu att Monica väljer att peka ut/etikettera mig som islamist i ett nyare inlägg. En islamist är alltså den som väljer att se islam både som en religion och som ett politiskt system. Islamisterna anser även att muslimerna ska backa i tiden och enas politiskt.

  Det är med detta pinsamt klart att det inte går att debattera med en sverigedemokrat kring dessa frågor, och då får jag väl anta att alla de som tämligen rabiat anklagar sverigedemokrater för att vara odemokratiska får rätt. Detta följer tyvärr ett klassiskt mönster som jag har sett hos sverigedemokrater som jag har försökt debattera med, och det bekräftas alltså ännu en gång. Inte lönt alltså att ens försöka debattera. Bye, och lycka till med bloggandet för de redan frälsta.

  SvaraRadera
 22. Erik, islam skall helt enkelt avklassificeras från beteckningen religion då den inte är det egentligen utan en totalitär politisk ideologi ej helt olik fascism, nazism och kommunism. Det skulle underlätta en hel del om om dom ej längre kunde gömma sig bakom religionens skynke. På så vis kan man marginalisera hela rörelsen såsaom man tidigare gjort med nazisterna och du måste väl hålla med om att dessa idag knappast är ett samhällshot längre. Enstaka medborgare blir med längre mellanrum kanske nedknackade av kortplippta berusade pojkar men det är knappast ett samhällsproblem längre. Det är däremot i allra högsta grad islam. I detta nu håller Europa på att implodera, ruttna inifrån och bli dekonstruerat mitt framför våra egna ögon och jag kan garantera dig att det som kommer efteråt inte kommer bli ett dugg bättre än det gamla, även om ni politiskt korrekta ständigt intalar er själva det motsatta. Er politik har inget stöd i folkdjupet. Kommentarerna på bloggar och tidningar innan dom raderas tyder på detta. Tvärtom jäser det i folkleden. Folk är hjärtligt trötta på mångkultur i allmänhet och islam i synnerhet. Islam är ingen naturlig del av vår kultur och kommer heller aldrig att bli det hur mycket era propagandatrumpeter än basunerar ut fröjden och gamman med islam och muslimer.

  SvaraRadera
 23. Erik, det är väl just det vi ser att vår frihet börjar nedmonteras till förmån för andra kulturer. En inv.etc. SKA följa svenska lagar och regler. Hur kan det då komma sig att i flera fall, har nuslimer fått ersättning av staten för att dom blivit kränkta pga. sin religion. I de flesta fall har det handlat om arbeten där man ställer höga krav på hygien, där ex.vis kvinnorna vägrat ta av sig sitt bedrövliga huckle. Hur i helvete kan man få ersättning när man vägrar följa de bestämmelser som finns? Jag smäller mer än gärna igen gränserna för detta folk som inte kan eller vill anpassa sig. Det är just detta jävla krypande för andra kulturer som gör att svensken får stå tillbaka. Jag skulle kunna rabbla fler orsaker, men poängen är att vi är inte lika inför lagen. Vad är det för ett jävla samhälle att bygga framtiden på? Enade vi stå splittrade vi falla, svårare än så är det inte...Blodsven

  SvaraRadera
 24. Dock...
  Kristendomen idag är 2000 år
  Islam är idag 1500 år
  vart befann sig kristendomen för 500 år sen?

  SvaraRadera
 25. Hur kommer det sig att detta inlägg dyker upp som trackbacks överallt, hela tiden på totalt orelaterade bloggar, fortfarande? Tror jag har sett det på 10-20 bloginlägg de senaste dagarna? Exempelvis på Schlaugs blog.

  SvaraRadera
 26. Islamofob
  Vänsterns problem ligger i att De sitter fast i
  det koloniala tänket och ser ner på muslimer som andra klassens människor , utan de krav på
  fri och rättigheter som majoriteten av svenskar
  inlusive vänstern hyllar internt men ser som något andra länder/religioner inte skall hylla
  då det påminner om det koloniala arvet.
  Detta förakt till den egna historien öppnar
  oheliga allianser, fri och rättigheter och
  demokrati i västerländsk tappning förhånas.
  Den odemokratiska vänstern och de aktivistiska
  Islamisterna har samma huvudfiende USA.

  SvaraRadera
 27. Vi behöver en ny frälsare hoppas han kommer snart.
  Jag tänkr dock inte på Jesus.

  SvaraRadera
 28. Efter att läst Erik Hultins alla påståenden i inlägget och kommentarsfältet så kan jag bara konstatera att han är en tvättäkta idiot, det är ett lustigt sammanträffande med tanke på att jag alldeles nyss skrev ett inlägg som heter "Sveriges riksdagspartier består utav en massa självhjärntvättade galningar". Han själv stämmer ju bra in på en sådan.

  SvaraRadera
 29. Den som offrar integritet för att vinna lite säkerhet har vare sig vunnit eller förtjänat någondera.

  Ben Franklin hade rätt.

  När storebror ser allt du gör & säger så kommer du förstå, inte förrän dess. Tyvärr.

  SvaraRadera
 30. Kan ingen vara snäll och berätta vilken sorts övervakning som är så kränkande för vår integritet? Övervakningskameror på offentliga platser? Telefonavlyssning? Mailläsning? Vad skulle Storebror hitta för spännande hos mig som skulle motivera att han övervakade mig? Övervaka 9 miljoner vanliga medelsvenssons? Jag köper inte det.

  SvaraRadera
 31. Fundametalism finns såväl inom kristendom som Islam, och andra religioner. Skilladen mellan kristen fundamentalism (åtminståne inom protestantismen) och Islams olika riktnigar är att dom kristna fundamentalisterna tvingas verka inom olika anonyma sekteristiska samfund typ "Guds barn" mm.där diverse för vanliga människor icke rumsrena åsikter och handligar florerar bland medlemmarna. Inom Islam sker dessa åsikter och handligar som påminner om dom kristna fundamentalisternas betydligt mera öppet därmed inte sagt att alla muslimer omfattas av detta långt därifrån. Men det som skrämmer mig och säkerligen bidrog till att men förbjöd minareter i Schweiz är att dessa extrema riktinigar stöds av muslimska huvudorgansationer (motsvarande svenska kyrkan)i olika västerländska länder. I programmet "kampen om Muslimerna" för några veckor sen kom detta tydligt fram. Svenska och danska muslimska ledarepersonligheter gjorde t. ex häpnadsväckande uttalanden om kvinnans (underordnande) roll i samhället och familjen, sådant skrämmer folk, även om man inte är rasist!

  SvaraRadera
 32. "Jag är en gammelsosse, som tycker att Sverige var ett bra land att leva i fram till för 30 år sedan. Jag vill ha starka familjer, värna vår kultur och våra traditioner, mer etik och moral och kristna värderingar, kvinnor ska få vara kvinnor och män ska få vara män, strängare straff för brottslingar, särskilt för återfallsförbrytare, det är mina åsikter."

  Schysst, låter lite som Nordkorea... eller Afghanistan under talibanregimen! ; ) Du kan väl knappast beskylla invandrare för att Sverige inte ser ut som för 30 år sen? Du kan väl åtminstone börja med att rikta kritiken mot musikbrancen, tv, internet och semesterresor till Grekland? Där snackar vi om kulturbärare! Muslimer har nog inte påverkat vår kultur i särskilt stor utsträckning. Tror nog att du kommer att kunna äta din skinka till Jul om 30 år också - om du vill. Andra kanske hellre väljer att äta får istället - om de vill. Precis som jag hellre väljer en chorizo istället för isterband. Så fungerar nämligen kulturutbyte. Ledsen att göra dig besviken men det är inget dramatiskt i det. Lägg ner kampen - den är onödig! Ägna energin åt miljön istället. Där har du ett riktigt hot.

  SvaraRadera
 33. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 34. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 35. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 36. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 37. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 38. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 39. Här är ett exempel på dessa vanvettigt irriterande spam som ideligen dyker upp. Dom tar jag självklart bort.


  Anonym sa...

  volkswagen bus site http://autoexpress.in/maserati/positioning/strategy/for/maserati volkswagen graveyard florida

  SvaraRadera
 40. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 41. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 42. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 43. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 44. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 45. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 46. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 47. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 48. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 49. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 50. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 51. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 52. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera