måndag 26 juli 2010

Kan sanningen göra oss främlingsfientliga?

Att invandrare är kraftigt överrepresenterade i brott, särskilt grova våldsbrott, är en sanning som måste döljas för oss. Får vi veta detta riskerar vi ju att bli fientligt inställda till invandrare. Vi kanske t.o.m. skulle vilja minska invandringen. Och detta får inte ske, anser våra förmyndare. En artikel av Axel Odelberg (Aftonbladet 21/12 2005) om en nedtystad Brå-undersökning, säger det mesta om detta:

"Fattigdom, arbetslöshet och social stigmatisering påstås ligga bakom alla brott – men teorin håller inte
Panik har utbrutit bland landets dogooders och politiskt korrekta. Brottsförebyggande rådet har ställt en tabubelagd fråga och fått ett tabubelagt svar. Det var fel att undersöka om invandrare är mer kriminella än svenskar eftersom de visade sig vara det och det kan leda till ökad främlingsfientlighet.
Konsekvensneutralitet är ett fint ord som hyllas av både journalister och forskare. Det innebär att om något är sant och relevant ska det berättas utan hänsyn till konsekvenserna.[...] Men när världsbilder ifrågasätts gäller inte principen. Då rycker den mediala åsiktspolisen ut, Helle och Åsa och allt vad de heter, fördömer Brå och berättar med nervös frenesi att invandrares överrepresentation i brottsstatistiken är ointressant och irrelevant.[...] Se hur det gick för folkpartisten Mauricio Rojas då han i DN föreslog att det kunde finnas kulturella orsaker till att vissa invandrargrupper är överrepresenterade medan andra knappt märks i brottsstatistiken. Vips var den mediala exekutionspatrullen framme och avrättade honom."
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

5 kommentarer:

 1. Svaret kan bara vara jag på frågan i rubriken. Främlingsfientlighet är ju egentligen en fel benämning då de som de politiskt korrekta betraktar som främlingsfientliga (dvs alla som inte håller med dem om invandringspolitiken)

  Alla möter främlingar varje dag och jag har svårt att se att ett samhälle skulle fungera om alla hatade alla som de inte känner så som de politiskt korrekta påstår att främlingsfientliga gör.

  SvaraRadera
 2. *Svaret kan bara vara JA på frågan i rubriken".
  Jag är oförmögen att korrektursläsa innan jag klickar på skicka-knappen. Sorry. Det är nog orsakat av min stora "främlingsfientlighet"

  SvaraRadera
 3. Ordet "främlingsfientlighet" är lika malplacerat som "islamofobi"! Vad vi känner inför den fullkomligt vettlösa asyl- och anhöriginvandringen (där bara 5% har flyktingskäl) och islam baseras ju för tusan på verkligheten runtomkring oss. Den verklighet som varit, är och kommer bli en total katastrof om de nu "folkvalda" får fortsätta att förstöra Sverige och som de galningar de tycks vara låter den diktaroriska teokratin islam, ett annat politiskt, religiöst samhällssystem ersätta demokratin! Nej det är inte vi som ser dessa faror som är galna, det är våra "folkvalda" som nu finns i regering och riksdag!

  Ett kan jag garantera... DET ÄR DEN NUVARANDE FARLIGA POLITIKEN SOM GÖR ATT JAG KOMMER RÖSTA PÅ SD! Jag har insett de röd-grönas farlighet och alliansens oförmåga att ensamma åstadkomma de förändringar som krävs för att rädda Sverige.

  SvaraRadera
 4. Det finns en tendens att fler som emigrerar aer kriminella. Vissa emigrerar foer att deras kriminalitet i hemlandet aer kaent av polisen daer och i ett nytt land aer de okaenda. Detta aer ett kaent faktum. Det gaeller aeven mellan de Europeiska laenderna.

  Sedan finns risken att hamna i socialgrupp 3, dvs fattigdom, som oekar chansen foer alla att hamna paa fel sida av lagen. EU-medlemskapet medfoer en permanet hoeg arbetsloeshet.
  Denna arbetsloeshet foeder rasismen. Aengsliga maenniskor vill alltid trygga sig sjaelva genom att hacka paa naagon annan.

  De roedgroenas ofoermaaga att inse vad de pysslar med: EU-medlemsap, hoeg arbetsloeshet, finanskris och att samtidigt propagera foer mer invandring hjaelper naturligtvis inte saken utan kommer sannolikt foervaerra den.

  Alliansen foervaerrar saken, de roedgroena foervaerrar saken och SD kommer inte foerbaettra saken. Nej. SD kommer inte kraeva en ny omroestning om EU-medlemskapet foer regeringssamverkan med Alliansen och goer de det kommer de andra partierna samverka mot dem. Daefoer har jag bara ett val.

  MVH
  MrPerfect72
  Medlem i Aktiv Demokrati

  SvaraRadera
 5. Enligt norsk media och irakiska mannen som hade butiken i fråga så verkar det sig som att det rör sig om en galning med invandrarbakgrund. Jag menar irakiska mannen skulle ju sagt om det handlade om en svensk/nordisk/ljushyad man, om han visste vilket land vedebörande kom ifrån. Vad är era slutsatser?

  http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7349852

  SvaraRadera